yangın tesisatı izmit Secrets

• Yangın Söndürücüler: Yangın söndürücüler, küçük bir yangını söndürmek için kullanılabilecek taşınabilir cihazlardır.

Otomatik çalıştırılan kuru yangın tesisatında; kuru sistem valfinden sprinkler (serpiciler) başlıklarına kadar olan boru kısmı usual şartlarda basınçlı hava ile doludur. Yangın meydana geldiğinde açığa çıkan ısı sprinkler başlığındaki civanın genleşerek cam tüpünün patlaması ve başlıkların açılması, böylece basınçlı gazın boşalmasını sağlar.

Boru bağlantı biçimi ise bağlantı parçaları kullanılarak flanşlı bağlantı, kaynaklı bağlantı, dişli bağlantı veya kelepçeli yivli bağlantıları kullanılarak yapılır.

Yangın tesisatını oluşturan boruların içinde su olmayan ancak yangın anında suyun verildiği tesisat çeşididir. Bu tesisat, içerisinde su bulunmayan bir su dağıtım sistemidir. Kuru yangın tesisatında kuru sistem vanasından tesisat uç noktasına kadar olan boru kısmı ordinary şartlarda basınçlı hava veya azot gazı ile doludur.

Kuru yangın tesisatında kuru sistem vanasından tesisat uç noktasına kadar olan boru kısmı usual şartlarda basınçlı hava veya azot gazı ile doludur. Sistemde su yerine basınçlı gaz olması binayı su boşalmasından veya sızıntısından korumaktadır.

Yangının başladığı an otomatik müdahale ile söndürülmesi veya yavaşlatılması bu sistemler ile mümkün olmaktadır. Dolayısıyla zayiat büyümeden yangın tehlikesi riski minimal seviyeye indirilir.

İtfaiye amaçlı kuru boru sistemi; bu sistemde devrede su yoktur. İtfaiye teşkilatı tarafından yapılan bağlantı ile su sağlanır.

Katılmak istediğiniz kursun sayfasında yer alan “Başvuru Yap” butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurmanızın ardından kredi kartı ile ödeme sayfasına geçebilirsiniz. Bu sayfada ödeme işleminin tamamlanması ardından başvurunuz yönetici onayına gider.

Bu yüzden binadaki danger noktaları tespit edilerek yangın tesisatı sistemi çOkay iyi tasarlanmalıdır. Yangın araştırma merkezi olarak alanında uzman akademik ve teknik personelle büyük binaların yangın tesisatı projelendirilmesi ve fizibilitesi yapılmaktadır.

Bağcılar’daki bir tekstil fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, ekiplerin three saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alındı.

Sistem özellikle donma tehlikesi olan hacimlerde tercih edilir. Binaların üst katlarında ve itfaiye araçlarının giremeyeceği dar sokaklarda, kapalı çarşılarda ve yaygın alanlı binalarda kullanılır.

Ayrıca kuru yangın sistemleri en fazla 4830 m2’lik bir alanı yangından korumaya yönelik yapılmaktadır.

Yangın meydana geldiğinde açığa çıkan ısı sprinkler (Serpiciler) başlığındaki civanın genleşerek cam tüpünün patlaması ve başlıkların açılmasına, böylece basınçlı gazın boşalmasını sağlar. Basıncın değirmendere yangın tesisatı belli bir değere düşmesi ile kuru sprinkler valfi otomatik olarak açılır ve boruların içi su ile dolmaya başlar.

Bu nedenle yangın tesisatı yapımı aşamasında pratik kullanılabilirliği, yangın anında yeterli basınç ve debide su verebilmesi gibi faktörler dikkate alınmalıdır. Aynı zamanda yapımından sonra düzenli periyotlarla bakımlarının yapılması gerekmektedir. Bahsettiğimiz bu noktalar yapılmadığı zaman yangın tesisatları yeterli etkiyi gösteremeyecektir.Yangın tesisatlarının kuru ve ıslak olarak iki çeşit olduğunu belirtmiştik. Bu çeşitleri kısaca açıklayacak olursak:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “yangın tesisatı izmit Secrets”

Leave a Reply

Gravatar